We horen het vaker: ‘Bloggen, daar heb ik echt geen tijd voor!’ Of: ‘Wat levert bloggen eigenlijk op?’ Helemaal niets, als je zomaar wat doet. In dit artikel vertellen we je hoe je er wél de vruchten van plukt.

Zakelijk bloggen moet je serieus nemen. Waarom? Omdat een blog een enorme lading aan bezoekers naar je website kan trekken. Met een goed geoptimaliseerde website zet je dit om in leads. En van leads naar vaste klanten die je bedrijf en diensten promoten. Misschien zelfs wel ambassadeurs worden.

Als je het goed doet – en dat is het streven – kun je met blogs verkeer en leads genereren terwijl jij slaapt. Klinkt dat te mooi om waard te zijn? Wij bewijzen je graag het tegenovergestelde.

Wees niet te opdringerig

Inbound marketing is super populair. Het is een mooie manier om je producten en diensten op de markt te brengen, zonder het je klanten op te dringen. Dat werkt zo: klanten vinden je website door relevante zoekopdrachten, sociale media en op blogs. Ze vinden het leuk wat ze lezen en je bouwt vertrouwen bij hen op.

Zelfs als ze niet meteen kopen, zullen ze dat wel doen wanneer ze je diensten nodig hebben. Omdat er een hoger vertrouwensniveau is, is de kans groter dat ze bij jou kopen en je diensten aanbevelen aan anderen. Dit is zoveel beter dan je potentiële klanten bombarderen met verkoop-e-mails en telefoontjes.

Dat voelt een beetje zo…

via GIPHY

Maak van vreemden (web)vrienden

Je kunt een leuk artikel schrijven óf je plaatst ijzersterke content: zorg ervoor dat je inhoud maakt waar je potentiële klanten naar op zoek zijn. Wat ze interessant vinden. Vervolgens zorg je voor SEO en neem je relevante zoekwoorden op in het artikel. En promoot je artikelen door ze te delen op sociale media. Je trekt potentiële klanten naar je site door middel van nuttige, voor hen relevante inhoud.

Wanneer ze op je site terechtkomen, buig je ze om naar leads met behulp van call-to-action-knoppen en -formulieren en andere relevante landingspagina’s. Vervolgens sluit je de lead en verras je je klanten met een uitzonderlijke service. Het klinkt als een sprookje met een ‘ze leven nog lang en gelukkig’-einde, het begint allemaal met een blog. Zo maak je van vreemden, (web)vrienden.

via GIPHY

Houd je inhoud actueel

Stel je eens voor dat je bedrijf geen blog heeft. Je hebt alleen informatieve pagina’s over je producten en diensten. Oersaai en vooral ook beperkt, want: er is een limiet aan het aantal pagina’s dat je op jouw site hebt. Als je je producten en diensten hebt beschreven, je ‘over ons’-pagina en een paar andere pagina’s hebt afgevinkt, wat moet er dan nog worden geschreven?

Blijf verfrissen: nieuwe inhoud helpt bij een betere positie voor je site. Als je geen blog hebt, is de kans klein dat je regelmatig nieuwe inhoud toevoegt.

Een andere belangrijke manier om je inhoud actueel te houden, is door je oude inhoud op te frissen wanneer deze verouderd is. Het is belangrijk om die oude berichten en pagina’s opnieuw te bekijken en ze van tijd tot tijd bij te werken, zodat ze de juiste informatie overbrengen en relevant blijven voor je publiek.

Meer blogs, meer zoektermen

Een blog leent zich perfect om een ​​willekeurig aantal informatieve berichten te maken en het aantal SEO-geoptimaliseerde pagina’s op je site te vergroten. Hoe meer pagina’s, hoe meer zoekwoorden je kunt targeten. Hoe meer zoekwoorden, hoe meer verkeer je naar je website trekt.

Dat zijn niet zomaar zoektermen, maar woorden die te maken hebben met je niche. Een onderwerp dat inspeelt op de behoeften van je klanten en hun vragen beantwoordt. Bijvoorbeeld: ‘Hoe werkt online marketing?’

Het zoekwoord moet ook een behoorlijk zoekvolume en commerciële intentie hebben, zodat het een voldoende aantal bezoekers naar je site trekt. Niet iedere websitebezoeker is een lead. Het is daarom belangrijk om zoekwoorden te targeten die voldoende zoekvolume hebben.

via GIPHY

Meer verkeer op je website

Maak bloggen onderdeel van je marketingstrategie. Creëer content rond de onderzochte zoekwoorden, maar vergeet niet: het moet interessant zijn. Zorg ervoor dat het vragen beantwoordt in plaats van oplevert. Zo is de kans groter dat mensen je artikelen delen of ernaar verwijzen. In een notendop: Google indexeert deze artikelen, waardoor je verkeer toeneemt. Hier lees je meer over de voordelen van sterke websiteteksten.

Het is als een cyclus: hoe beter je het doet in de zoekresultaten, hoe meer mensen naar je linken. Hoe meer mensen naar je linken, hoe beter je het doet in de zoekresultaten.

Word een autoriteit

Waarom raden wij bedrijven aan om te bloggen? Omdat het je een autoriteit in jouw vakgebied maakt. Wanneer je schrijft als een expert in je niche, trekt dat ongetwijfeld de aandacht van mensen.

Het schrijven van een blog voor je bedrijf heeft ook een ander doel. Het kan heel nuttig zijn als mensen die je website nog niet kennen, je opmerken en je werk in ruil daarvoor erkennen. Zo creëer je een eigen merk. En dat kan een grote bijdrage leveren aan het leggen van een sterke, zakelijke basis.

via GIPHY

Bouw een community op

Een ander groot voordeel van langdurig bloggen is het vormen van een community rondom je bedrijf. Wanneer je iets waardevols aanbiedt of je profileert als deskundige, willen mensen met je geassocieerd worden. Ze willen weten met welke producten of diensten je voor de dag komt.

Als je je merk opbouwt en daarover regelmatig blogt, vinden mensen dit interessant. Ze willen ervan leren. Na verloop van tijd creër je hierdoor een gemeenschap van volgers om jou en je bedrijf. Mensen die je bewonderen en volgen; om naar je te luisteren en van je te leren.

Ga met je klanten in gesprek

Een blog is een effectief communicatiemiddel: ‘het internet’ kent geen grenzen en is snel en effectief. In tegenstelling tot gedrukte media kan je snel een blog bewerken en eventuele (type)fouten herstellen.

Bloggen leidt tot tweerichtingsverkeer: je kunt met je klanten communiceren en zij met jou. Lezers kunnen hun waardevolle feedback of mening achterlaten over wat je hebt geschreven. Je leert wat je bezoekers denken en wat hun behoeften zijn. Als ze iets niet leuk vinden, kunnen ze hun mening geven. Dat is precies wat een bedrijf nodig heeft om te weten wat hun klanten denken. Zakelijk bloggen laat je weten wat je klanten denken.

 

via GIPHY

Bloggen biedt kansen

Heb je nog een reden nodig om te bloggen? Het gebruik van een blog tool, zoals WordPress, is vrij eenvoudig is. Iedereen die een basiskennis van computers heeft en met tekstverwerkingssoftware zoals Word heeft gewerkt, kan gemakkelijk een blog beheren.

Zakelijk bloggen? Doen!

Bloggen is niet makkelijk, dat snappen we. Het kost tijd om onderzoek te doen naar een artikel waarover je wilt schrijven. Je moet nadenken over je potentiële klanten en wat ze mogelijk online zoeken om diensten zoals die van jou te vinden. Maar het is iedere minuut waard. Echt.