Een samenleving die volledig aangepast is op het coronavirus. We hebben er al bijna een jaar mee te schaften. Wie niet van verandering hield, had nu weinig keuze en heeft wellicht flink wat stress ondervonden. Maar verandering hoeft niet per se slecht te zijn. Als internetbureau hebben we de veranderingen online natuurlijk met veel interesse gevolgd. Van etalages met QR-codes, tot webshops via een Instagram-account.

Mooi om zoveel creativiteit te zien bij ondernemers! Maar vaak zijn het tijdelijke oplossingen, voor een tijdelijk probleem. Het kost je tijd, geld en energie, terwijl je er straks niets meer mee doet. Zonde toch? Bij Webvriend kijken we liever naar oplossingen die je blijven helpen op de lange termijn.

5 tips waarin je als ondernemer kunt investeren en wat een blijvend voordeel kan zijn voor jouw bedrijf:

Tip 1: Afsprakenplanner

Eén van de steeds terugkomende coronamaatregelen is dat je slechts een X aantal mensen mag ontvangen. Voor een aantal van onze klanten hebben wij een afsprakenplanner ingericht op de website, waarmee klanten hun eigen moment kunnen kiezen om langs te komen.

Hoe werkt dat?
Als bedrijf reserveer je eenmalig een aantal tijden in je agenda, waarop deze afspraken kunnen plaatsvinden. Je klant kan vervolgens in de afsprakenplanner direct zien welke momenten er nog beschikbaar zijn, en deze reserveren. Jij ontvangt hier een mailtje van, en de afspraak staat ook direct in je agenda.
Ook is het voor de klant mogelijk om deze afspraak weer te annuleren of te wijzigen als dat wenselijk is. Ideaal!
Een bijkomend voordeel is tevens dat je gelijk de gegevens van de klant hebt.

Voorbeelden van deze afsprakenplanners vind je op:

Tip 2: Online verkopen

Omdat veel ondernemers in de onzekere tijden liever geen grote uitgaves doen, zien we veel creatieve oplossingen om hun verkoop toch naar online te verschuiven. Social media wordt hier met name vaak voor ingezet. Een groot voordeel hiervan is dat je snel veel volgers kunt krijgen, en je elk moment van de dag jouw assortiment onder hun neus kunt schuiven. Toch vinden veel klanten het ook een ‘gedoe’ om via social media wat te kopen, omdat het vaak onduidelijk is hoe het zit met bezorgen/afhalen/betalen/retourneren.

Als je ooit twijfelde om (een deel van) je assortiment online te gaan verkopen, dan is dit het moment om hierin te investeren. Want corona blijft voorlopig onder ons, en ook na de corona zullen mensen online blijven kopen. Sterker nog, een grote groep mensen die nooit online bestelde is hier nu toe gedwongen en zullen dit in de toekomst blijven doen.

Bij Webvriend zijn we specialist op het gebied van WordPress websites. WordPress is veruit het meest populaire cms wereldwijd. Grote kans dat jij al een WordPress website hebt dus.
WordPress kan uitgebreid worden met WooCommerce. Dit zijn webshop functionaliteiten die je toevoegt aan je website:

  • Webshop overzicht van producten
  • Productenpagina’s
  • Opties toevoegen aan je producten (maat, kleur, grootte, etc.)
  • Betaalmogelijkheid
  • Facturen

Heb jij al een WordPress site en heb je interesse om dit uit te breiden met een relatief simpele webshop, neem dan gerust eens contact op. We onderzoeken graag wat er mogelijk is binnen jouw website en kunnen je vervolgens een passend voorstel doen.

Tip 3: Start met een nieuwsbrief

Misschien vond je in het verleden een nieuwsbrief niet nodig, omdat je geen idee had wat je je bestaande klanten moest sturen.
Tijdens de eerste lockdown kwam hier voor veel bedrijven echter snel verandering in. Veel ondernemers wilden hun klanten laten weten of ze geopend waren en welke aanpassingen er gedaan werden om hun producten en diensten zo veilig mogelijk te verkopen.

Een nieuwsbrief heeft dan veel voordelen. De belangrijkste hiervan zijn:

  • Je kunt in één keer een grote groep mensen bereiken (zonder dat jouw e-mailadres op een blacklist komt omdat je teveel mailtjes verstuurd)
  • Je blijft in contact met je klanten
  • Je kunt je aanbod onder de aandacht blijven brengen

Communicatie richting je klanten is onwijs belangrijk. Voor jou is het vaak logisch wat je verkoopt, maar weet iedereen dat?

Webvriend kan je helpen om een nieuwsbriefsysteem in te richten, een e-mailtemplate op te bouwen, en om de emailadressen van je klanten toe te voegen. We kunnen zelfs de teksten voor je schrijven, als je ons doorgeeft wat je wilt vertellen.

Binnen een dag kun jij starten met het informeren van jouw klanten en je verkoop vergroten!

Tip 4: Je website updaten

Wat wij regelmatig in onze branche zien, is dat er duizenden euro’s in een nieuwe website worden geïnvesteerd en dat er vervolgens niets meer met die website gebeurd.
Maar je droomhuis bouwen, betekent niet dat het na de bouw direct leefbaar is.
Websites blijven aandacht, uitbreiding en onderhoud nodig hebben, om de bezoekers in hun behoefte te kunnen voorzien.

Is jouw winkel of bedrijf momenteel gesloten? Of zijn de opdrachten dusdanig teruggedrongen dat je tijd over hebt? Investeer deze tijd dan in het updaten van je website. Herschrijf de teksten, zorg voor nieuwe afbeeldingen, laat zien wat je gedaan hebt en beschrijf waarin je je klanten wilt helpen en waarom.

En houdt altijd in gedachte dat de website een informatiebron voor je huidige en nieuwe klanten is. En dus niet alleen visitekaartje van je bedrijf.

Tip 5: Vergroot je bereik

Heb je tijd over? Ga dan niet stil zitten, maar besteed je tijd aan het maken van reclame voor je bedrijf. Dit kan offline door bijvoorbeeld flyers door brievenbussen te gooien, maar online is je bereik vele malen groter. Ook heb je online de mogelijkheid om een specifieke doelgroep te selecteren.
Er is genoeg informatie te vinden op het wereldwijde web om hier zelf mee aan de slag te gaan. Uitbesteden aan Webvriend kan je echter veel tijd besparen en het resultaat vergroten.

Wij kunnen je helpen met de volgende oplossingen:

We helpen je graag op weg!