Hoe kun je beter bijblijven, dan te leren van de besten? Ontwikkelingen in de online wereld gaan razendsnel. Jurgen en Thom, WordPressontwikkelaars bij Webvriend, spijkeren voortdurend hun kennis bij, bijvoorbeeld via evenementen zoals WordCamp. Dit jaar waren we voor het eerst aanwezig bij CSS Day. 

CSS Day is een tweedaags evenement in Amsterdam. Het staat volledig in het teken van CSS. Dat is een programmeertaal die bepaalt hoe een website eruitziet. Van kleur tot indeling.

De locatie in de historische Zuiderkerk voegde een extra dimensie toe aan de inspirerende sfeer van het evenement. Het evenement bood ons niet alleen de kans om veel te leren, maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Nieuwe updates van Google

Tijdens CSS Day waren er verschillende sprekers, waaronder bekende namen als Kevin Powell, Matthias Ott, Rachel Andrew en Sara Soueidan. Het zijn prominente figuren in de wereld van webdesign.

Een van de hoogtepunten was de presentatie van Rachel Andrew, waarin zij nieuwe updates aankondigde die binnenkort door Google worden doorgevoerd. Het is interessant om deze informatie als eerste te zien. Zo blijven we vooroplopen met nieuwe technieken.

Webtoegankelijkheid voor iedereen

Een ander belangrijk thema was webtoegankelijkheid, gepresenteerd door Sara Soueidan. Ze benadrukte het cruciale belang hiervan en demonstreerde talloze nieuwe methoden om de toegankelijkheid van websites te verbeteren.

Ze drong er bij de community op aan om dit als een nieuwe standaard te beschouwen, zodat websites voor iedereen toegankelijk worden. Ook voor gebruikers met een visuele, auditieve of motorische beperking.

Webtoegankelijkheid is de nieuwe standaard

Kortom, CSS Day was voor ons een waardevolle ervaring! We hebben veel geleerd en raakten geïnspireerd om de nieuwste technieken en standaarden in onze projecten toe te passen.