Niets is zo vervelend als een dubbele afspraak inplannen met een klant. Wil je meer inzicht en structuur in jouw werkagenda? Op deze pagina vind je vijf redenen om met Calendly in WordPress te werken.

Wat is Calendly?

Calendly is een plugin in WordPress waarmee klanten zelf hun afspraken kunnen inplannen op jouw website. Van een bezoek aan een showroom van een meubelzaak tot een afspraak voor een onderhoudsbeurt aan je auto. Deze tool koppelt jouw Outlook of Google agenda met je website, zodat je direct overzicht hebt en geen afspraken mist of dubbel boekt.

Wij hebben voor tal van klanten, waaronder Gijs van de Hoef, Baldé, Behaaglijk Wonen, Relaxury en Bedding, een Google agenda aan hun website toegevoegd als onderdeel van het online marketing groeitraject. Dat ziet er voor slaapspecialist Bedding zo uit:

Calendly in WordPress

Wat levert deze digitale agenda je op?

Wil je een agenda in je website bouwen? Dat biedt volop voordeel. We sommen de vijf grootste voordelen voor je op:

1. Bespaar tijd

Een WordPress Google agenda plugin met je website koppelen bespaart je tijd. Je hoeft niet meer met klanten te bellen of e-mailen om een afspraak met hen in te plannen. Zij kunnen jouw beschikbaarheid checken en kijken of dat voor hen ook uitkomt.

2. Optimaliseer de klantbeleving

Ook hoeven klanten niet eerst een contactformulier in te vullen en op te sturen. Om vervolgens te wachten op een antwoord. Een online agenda op je website optimaliseert de klantbeleving: de drempel is lager dan bij het invullen van een contactformulier. Dit vergroot de conversie optimalisatie.

3. Creëer structuur

Door de bal bij de klant neer te leggen, creëer je meer rust voor jezelf en kun je overzicht aanbrengen in je agenda.

4. Waarborg je privacy

Doordat klanten zelf een afspraak kunnen maken via de WordPress Google agenda plugin op je website waarborg je je privacy. Je hoeft met niemand te delen wanneer je beschikbaar bent. De inhoud van jouw werkagenda blijft privé.

5. Talloze toepassingen

Niet alleen jouw agenda maar ook die van jouw collega’s of werknemers kunnen toegevoegd worden aan de Google agenda WordPress widget. Heb jij of heeft een van jouw collega’s vakantie, dan kun je dit simpel verwerken in de digitale agenda. Bovendien is de agenda plugin in WordPress er niet alleen in het Nederlands, maar ook in andere talen.

De digitale agenda van een van onze klanten, bandenspecialist Baldé, is opgesplitst in verschillende categorieën, zodat klanten gerichter geholpen kunnen worden.

Calendly in WordPress

Calendly in WordPress integreren

Wil je ook een agenda toevoegen aan het design op je website? Een Google agenda in de WordPress widget integreren kan alleen met Google, Office (Outlook) en iCloud. Werk je hier niet mee, dan raden we je aan om een andere tool te gebruiken, zoals Acuity Scheduling.

Wil je een Google agenda op je website zetten?

Wil je werken met een WordPress plugin agenda op je website? Dat biedt volop voordelen! Wil je die zelf ook ervaren, dan kunnen wij je helpen bij de integratie als onderdeel van een groeitraject. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.