Vindbaar in Google

Is jouw website al goed vindbaar?

Vindbaar zijn in de Google zoekmachine

Is jouw bedrijf goed vindbaar in de Google zoekmachine? Google is één van de grootste online zoekmachines ter wereld. Het is de plek waar bijna iedereen zijn informatie vandaan haalt op internet. Als jouw bedrijf daar goed is te vinden, dan zit je dus goed. Webvriend helpt je om goed vindbaar te zijn in Google. Hoe doen we dat doen? Dat leggen we graag aan je uit.

Vindbaar zijn in de Google zoekmachine
Vindbaar met de juiste teksten

Vindbaar met de juiste teksten

Het allereerste en meest belangrijke om goed vindbaar te zijn in Google is: tekst. Het gaat om het schrijven van de juiste teksten en hiermee vergroot je de organische zoekresultaten van jouw website. In vaktermen wordt dit ook wel SEO genoemd, Search Engine Optimization. In het Nederlands vertaald, betekent dat ‘zoekmachine optimalisatie’.

In de basis schrijf je de tekst op je website zo, dat Google het goed kan lezen, ook wel ‘indexeren’ genoemd. Uiteraard schrijf je de tekst op je website niet alleen voor Google, maar bovenal ook voor mensen, zoals jij en ik. Een goede tekst is dus aantrekkelijk voor je doelgroep, is relevant genoeg, is goed te lezen én goed te vinden in de zoekresultaten van Google.

Snelheid en techniek

Naast goede webteksten (ook wel content) is het belangrijk dat je website een snelle laadfunctie heeft. Een website die snel is, is door Google makkelijker te indexeren en dus beter vindbaar. Zorg er ook voor dat bepaalde technische instellingen van je website goed staan ingesteld, zodat het Google zo min mogelijk moeite kost om je website te indexeren.

Snelheid en techniek

Webvriend heeft de kennis en kunde in huis om te zorgen voor de juiste content én de juiste techniek, zodat je website goed is te vinden in Google.

Links en sociale bewijskracht

Google kijkt daarnaast ook naar hoeveel mensen jouw website bezoeken via social media en hoeveel mensen positief over jou bedrijf praten op die social media. Google kijkt naar relevante linkbuilding en naar hoe vaak je als bedrijf aanwezig bent op internet. Als al deze factoren positief bijdragen, dan is de kans groter dat je bedrijf ook goed vindbaar is in Google.

Kennismaken met Webvriend?

De content van je website is misschien wel even belangrijk als je website zelf. Zorg daarom altijd dat de teksten vakkundig zijn geschreven. We maken graag kennis met je om je hierbij te helpen. Maak gerust een belafspraak, zodat we je kunnen terugbellen op een moment dat het jou uitkomt.