Vergroot je online bereik met adverteren in AdWords

Adverteren op Google

Goed vindbaar zijn in de Google zoekmachine kan globaal op twee manieren: door organische zoekresultaten (SEO) en door online advertenties. Het verschil is dat organische resultaten ‘gratis’ zijn en online advertenties worden betaald. Webvriend helpt je om een goede balans te vinden tussen beide manieren om de vindbaarheid van jouw bedrijf te verhogen.

Belang van relevante advertenties

Actief adverteren in de Google zoekmachine wordt in vaktermen SEA genoemd (Search Engine Advertising). In het Nederlands ‘zoekmachine adverteren’. Goed vindbaar zijn met een advertentie is één, maar ervoor zorgen dat bezoekers daadwerkelijk op je advertentie klikken is twee. Zorg er daarom voor dat jouw advertentie in Google:

  • relevant is voor degene die je wilt bereiken;
  • gekoppeld is aan een relevant zoekwoord;
  • gelinkt is naar de juiste pagina op je website;
  • en bovenal ‘triggert’ om op te klikken.

Stel je voor, je hebt een schildersbedrijf in Ederveen en je wilt graag adverteren op buitenschilderwerk. Dan is het zoekwoord ‘Buitenschilderwerk Ederveen’ relevant om op te adverteren. Misschien wel in combinatie met ‘Schilder Ederveen’. Vervolgens is de advertentie gekoppeld aan een pagina die daadwerkelijk over het onderwerp gaat.

Uiteindelijk geldt, des te relevanter de advertentie voor je doelgroep, des te hoger je Click Trough Rate (CTR). Dat betekent de verhouding tussen het aantal mensen dat je advertentie ziet en het aantal dat de advertentie ziet én er vervolgens ook op klikt.

Is de AdWords advertentie goed en bezoeken ze je website, dan moet hetgeen je bezoekers zien werkelijk aansluiten op de vraag waarmee ze begonnen. Klopt alles, dan zal je maximaal resultaat halen uit je investering.

Betaald adverteren op Google (SEA)

Betaald adverteren op Google is een vak apart. Het maken en bijhouden van goed converterende advertenties beoogt kennis en kunde. Kennis om de juiste advertenties te maken en kunde om ervoor te zorgen dat advertenties binnen het budget blijven.
Webvriend heeft beide in huis.

Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden van online adverteren te bespreken.
Maak een belafspraak of neem direct contact met ons op.