Onze nieuwe Webvriend(in): Anne Beuker

Anne Beuker is onze nieuwe Projectleider/Designer en daar zijn we heel blij mee. Omdat Webvriend aan het groeien is, kunnen we haar goed gebruiken binnen ons team. In dit nieuwsbericht stelt Anne zich voor.

Wil je iets over jezelf vertellen?

“Ik ben Anne, 30 jaar en ik kom uit Lunteren. Daardoor heb ik voor veel klanten al een vrij bekend gezicht. Ik ben per 1 september bij Webvriend komen werken als Projectleider/Designer voor 3 dagen in de week. De overige dagen run ik het thuis-bedrijf als vriendin/aanstaande vrouw van Tonnie en moeder van onze dochter Fien (10 maanden oud).

Ik heb geen specifieke hobby’s, maar ik ben van nature veel creatief bezig, van interieurstyling tot schilderen. Als ik er maar mijn creativiteit in kwijt kan, vind ik het vaak al leuk. Daarnaast ben ik gek op gezellige avondjes vol lekker eten en borrelen samen met vrienden of familie.”

Wat deed je voordat je bij Webvriend terecht kwam?

“Na mijn opleiding Communicatie & Multimedia Design ben ik bij Unit4 blijven werken als webdesigner voor de internet-tak die ze destijds nog hadden. Echter, ik merkte al snel dat een groot bedrijf niet bij mij past. Ik was een schakel binnen een groot project, waardoor ik het eindresultaat vaak niet eens zag. Ik ben toen als eerste medewerker bij iOnline (nu Gravity) gaan werken en ik heb daar het bedrijf zien en doen helpen groeien tot 20 medewerkers. Na bijna 7 jaar werd het weer tijd voor iets nieuws en kwam ik de vacature van Webvriend tegen. Om weer terecht te komen in een groeiende organisatie waar je weer echt een verschil kunt maken, leek mij geweldig. En dat is inmiddels werkelijkheid geworden!”

Wat is je functie bij Webvriend?

“Ik ben zowel Designer als Projectleider. Als Designer ben ik verantwoordelijk voor het bedenken en ontwerpen van websites die aansluiten bij het vraagstuk van de klant. Ik denk na over wat onze klanten willen vertellen en uitstralen en probeer de eindgebruikers daarin centraal te stellen. Zodat het resultaat niet alleen mooi, maar ook functioneel is. Als projectleider ben ik het aanspreekpunt van onze klanten en partners. Ik zorg dat alles op tijd wordt aangeleverd, dat fotografen en tekstschrijvers worden ingezet en dat de klant op de hoogte gehouden wordt van de voortgang van het project.”

Hoe ziet je dag eruit?

“Meestal begin ik de dag met het doornemen van mijn mailbox. Zijn er nog vragen van klanten? Kan ik zaken doorzetten naar mijn collega’s? Zodra dat gedaan is, loop ik in het projectensysteem de planning door. Is iedereen nog voorzien van werk? Kan iedereen verder? Daarna start ik meestal met designen, omdat je ’s ochtends vaak toch net even wat scherper van geest bent. Halverwege de middag zoek ik weer contactmomenten met mijn klanten en collega’s om op de hoogte te blijven van de voortgang en verwachtingen.

Echter, dit is het meest ideale plaatje. Over het algemeen loopt de dag iets chaotischer qua volgorde, maar dat maakt het juist weer extra uitdagend.”

Wat vind je het leukste in je werk?

“Ik vind de combinatie van het regelwerk en het creatieve het leukste aan mijn werk. Hierdoor ben ik zowel aanspreekpunt voor de klant, als inhoudelijk bezig met het project. Ik houd ervan om zo breed mogelijk met het vak bezig te zijn. Ook vind ik het type klant van Webvriend heerlijk om mee te werken. Dit zijn over het algemeen ondernemers met een nuchtere kijk op dingen. Dit past bij Webvriend en bij mij: niet teveel praten, maar juist knallen en resultaat leveren. En niet te vergeten: ik heb enorm leuke collega’s!”

Bekijk ook onze andere blogs

Jurgen Boers