En daarom heb je een mobielvriendelijke website nodig

Waarschijnlijk heb je de term ‘mobielvriendelijk’ of ‘responsive’ wel eens voorbij horen komen. Het gaat dan over websites (of webshops) die geschikt zijn voor gebruik op de smartphone en tablet. De term ‘mobielvriendelijk’ wordt voor bezoekers van je website én dus ook voor Google, steeds belangrijker. Voor optimale zoekresultaten is het dus van belang dat je website geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik. Is jouw website al mobielvriendelijk? Test het hier.

Mobiel internetverkeer groeit elke dag

De afgelopen jaren is het internetgebruik op mobiel en tablet hard gestegen en dat zien wij ook terug in de zoekresultaten van onze klanten. Gemiddeld 30% van de websitebezoeken van onze klanten gebeurt via smartphone of tablet. Voor sommige van onze klanten is dat percentage zelfs 50%. Daarnaast zullen deze percentages de komende tijd alleen maar groeien.mobiel vriendelijke website blog

De standaard volgens Google

Google heeft begin dit jaar al aangegeven dat zij het zeer belangrijk vindt dat websites toegankelijk zijn voor mobiele bezoekers. Eind april 2015 was dan ook het moment dat zij ook daadwerkelijk is begonnen met het uitrollen van een ‘mobile-friendly update’. Dat betekent dat mobielvriendelijk vanaf nu sterker als criteria meetelt in de zoekresultaten van smartphones en tablets. Bekijken bezoekers jouw website ook veel via smartphone of tablet? Dan is het wellicht tijd om daar iets mee te gaan doen, zodat je beter gevonden wordt in de zoekresultaten van Google.

Wat is mobielvriendelijk?

Google wil het internetgebruik gebruiksvriendelijker maken en vindt het daarom belangrijk dat webteksten ook goed te lezen zijn op mobiel. Daarnaast moet er gemakkelijk doorgeklikt kunnen worden zonder in te zoomen. Alles om de mobiele bezoeker het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Volgens Google komt een pagina in aanmerking voor het label ‘mobielvriendelijk’ als het voldoet aan de kenmerken:

  • Geen gebruik van software die niet toegankelijk is voor mobiel (denk aan Flash).
  • De tekst is goed te lezen zonder in te zoomen.
  • De inhoud van de website past zich automatisch aan, aan de schermgrootte van je smartphone of tablet.
  • Links zijn gemakkelijk te klikken. Er is dus voldoende witruimte tussen de links.

Je eigen website testen op mobielvriendelijkheid?

Je eigen website is heel gemakkelijk te testen via de ‘Mobielvriendelijke test’ van Google. Hiernaast zie je het resultaat van deze test voor onze eigen website. Uiteraard kan je ook op je eigen smartphone testen hoe je website er op mobiel uitziet. Je ervaart dan snel of deze gebruiksvriendelijk is of niet.

Je website mobielvriendelijk maken?

Wij helpen je graag om je website of webshop mobielvriendelijk te maken en komen graag eens bij je langs om de mogelijkheden te bespreken. Zelf een afspraak maken? Dan kan via 0318 – 57 57 25 of via contact@webvriend.nl.

Bekijk ook onze andere blogs

Jurgen Boers
header kansen voor online
mobiel vriendelijk blogheader