Joalpe werkt nu voor de grootste retailers en merken

Joalpe International

Joalpe International

Joalpe International uit Ede is product ontwikkelaar, producent en distributeur op het gebied van retail oplossingen, zoals winkelinrichting en signing. Ze stonden vooral bekend als ‘winkelmandjesspecialist’, maar door een veranderende markt en mindset paste deze positionering niet langer. Webvriend hielp hierbij, met merkbaar resultaat!

Naar Joalpe.nl

Diensten

  • Website
  • Online marketing
  • Webshop

Uitdaging: een passende (online) positie innemen

Aan de ene kant wilde Joalpe meer in de kijker komen te staan vanwege hun expertise als productontwikkelaar en -ontwerper, in plaats van puur als producent. Daarbij zouden ze het liefst met ambitieuze klanten meedenken om hun winkelproces te verbeteren. Op dat gebied was dus een gat te overbruggen. Daarnaast was er een ander obstakel: eigenaar Henk merkte dat zij online werden voorbijgestreefd door concurrenten. Bij nieuwe klanten of wanneer een bestaande klant van inkoper wisselde, kwam in zoekmachines als Google de concurrentie naar voren. Hun bestaande website moest dus absoluut beter en breder vindbaar worden.

Henk van Joalpe overlegt met Jan Webvriend

“Er zijn meer online mogelijkheden dan we dachten”

Webvriend zag dat het verhaal op de website geen recht deed aan wie zij daadwerkelijk zijn en wat zij betekenen voor hun klanten. Je verhaal moet wel kloppen met wat je doet, om klanten te blijven aantrekken en te blijven groeien.

Henk, eigenaar Joalpe International:

“Webvriend heeft ons op subtiele wijze uitgelegd, overtuigd en ons erop gewezen dat er meer mogelijkheden zijn met websites, dan wat wij ervan verwachtten. Het lukte hen om de richting waar wij naartoe wilden groeien, te vertalen naar een passende nieuwe website met meetbaar resultaat.”

Internationaal vindbare website

Voor de nieuwe website van Joalpe heeft Webvriend gezorgd voor een meer professionele bedrijfspresentatie. Aantrekkelijke content en goede technische ondersteuning van website, webshop én social media hebben hieraan allemaal bijgedragen. Omdat Joalpe met zijn verhaal ook grote retailers wilde aantrekken, moest de internationale markt worden aangeboord. Om dit doel te bereiken is een meertalige website neergezet (Nederlands, Engels, Duits en Frans). En niet onbelangrijk hebben wij vol ingezet op het breed vindbaar maken van deze website via Google (SEO).

 

De grootste merken wereldwijd zijn inmiddels klant van Joalpe

Joalpe heeft inmiddels een stevige positie in de markt bereikt en komt nu in beeld bij hun ideale klanten. Voorbeelden van klanten van Joalpe zijn grote retailers als Albert Heijn, HEMA en Delhaize, en grote merken als Coca-Cola, Heinz en NIVEA. Voor deze diverse klanten hebben zij inmiddels al heel wat projecten met succes mogen afronden!

Resultaten van de samenwerking volgens Joalpe

Behalve het behaalde bedrijfssucces, heeft samenwerken met Webvriend nog meer voordelen, aldus Henk:

  • Webvriend liet zien hoe je de uitstraling van je website moet aanpakken en wist ons met hun portfolio te overtuigen
  • Door goed te luisteren wisten zij de bedrijfscultuur en wie wij zijn goed te ‘vangen’ en te vertalen op de nieuwe website
  • Dankzij Webvriend heeft ons bedrijf een professionelere profilering gekregen via de website met meetbaar meer resultaat.
  • Het meest positieve in de samenwerking met Webvriend is de service en persoonlijke begeleiding, waarmee het hele proces verlopen is.

Ook internationale ambities?

Ben je van plan om internationale markt te bestormen met jouw product, en heb je al concrete ideeën hoe? Neem dan contact op met Webvriend. Wij nemen graag het online gedeelte voor onze rekening. Samen maken we een plan om dit werkelijkheid te maken!