Heel Nederland koopt nu lakstiften van Bart

Autolakopmaat.nl

Autolakopmaat.nl is ontstaan vanuit A.J. Coatings, een familiebedrijf in De Klomp. Al 40 jaar leveren zij auto- en industrielakken aan autogarages en autoherstelbedrijven. Ook particulieren kwamen aan de balie om een lakstiftje of spuitbus autolak te kopen. Dit leverde te weinig op vanwege de lage verkoopprijs en een adviesgesprek van 10 minuten per klant. Dat moest efficiënter kunnen.

Ga naar Autolakopmaat.nl

Diensten

  • Online marketing
  • Webshop

Een gat in de markt

Bart zag ondertussen steeds meer webshops voor autolak ontstaan. Echter, het zoeken op kleurcodes van autolak was in veel webshops nog lastig. Bart zag hier een gat in de markt. Doordat we al eerder websites voor Bart hebben ontwikkeld, wist hij ons te vinden en zijn we samen aan de slag gegaan met het ontwikkelen van Autolakopmaat.nl.

 

Bart Jansen, eigenaar A.J. Coatings en Autolakopmaat.nl:

“Ik wist alles van autolak en gereedschap, maar heel weinig van webshops en online marketing. Al een tijdje liep ik rond met het idee om een webshop te starten, maar ik wist niet hoe.” 

“Het vertrouwen dat dit een rendabel idee was, groeide”

Bart heeft ons aangetrokken om de webshop te bouwen en de online marketing te coördineren. We hebben het idee voor de webshop samen met Bart verkend en de verschillende opties op tafel gelegd. Na een aantal gesprekken groeide het vertrouwen aan beide kanten dat dit een rendabel, levensvatbaar idee zou kunnen zijn. Na een paar maanden stond de webshop live en zijn we gestart met de online marketing. Die samenwerking loopt tot op de dag van vandaag.

Makkelijk op kleurcode zoeken op autolakopmaat.nl

Om in het gevonden gat in de markt te springen, was doel nummer 1 van de webshop om de kleurcode van de autolak zo snel mogelijk te vinden. Hier is de webshop dan ook volledig op ingericht. Een kleurstaal bij elke kleurcode geeft vervolgens de klant meer zekerheid dat de kleur ook juist is.

De kleurcodes zijn niet alleen op de website, maar ook via Google goed vindbaar per automerk (SEO). Om Autolakopmaat.nl in de kijker te spelen bij het online publiek hebben wij naast SEO ook Google Ads (SEA) toegepast. Tot slot zijn er ook instructievideo’s en flyers gemaakt om de klant te adviseren over het juiste gebruik van de lakstift of spuitbus. Het idee van Bart heeft op deze manier vleugels gekregen.

8

minuten duurt het om een bestelling te plaatsen

Makkelijker dan ooit autolak online bestellen

Gemiddeld binnen 8 minuten weten online klanten een autolak te bestellen bij Autolakopmaat.nl. Ze weten dus in 8 minuten:

  • Waar in hun auto ze hun kleurcode kunnen vinden.
  • Waar ze de kleurcode moeten invoeren in de webshop.
  • Welke soort autolak ze moeten hebben.

Snelle service en een 9,0 uit 433 beoordelingen

Dat mensen dit weten te waarderen, is te zien aan de beoordelingscijfers: de webshop kreeg gemiddeld een 9,0 uit 433 beoordelingen. 95% van de bezoekers raadt Barts webshop aan. En Autolakopmaat.nl blijft groeien. Op alles wat met autolak te maken heeft komt Autolakopmaat.nl omhoog bij Google, en het laatste jaar groeide het bezoekersaantal van de autolakwebshop met meer dan 80%!

Resultaten van de samenwerking volgens Bart:

Behalve het behaalde bedrijfssucces, heeft samenwerken met Webvriend nog meer voordelen. Wat Bart ons hierover vertelde:

  • “Het is prettig om een partner te hebben die met mij meedenkt”
  • “Maandelijks krijg ik de ‘tussenstand’ te zien, dus ik weet precies waar het succes van de webshop in zit”
  • “Als ik een nieuw idee heb, dan pakt Webvriend dat snel op”
  • “Binnenkort breiden we de webshop uit naar Duitsland!”

 

Bart, eigenaar A.J. Coatings en Autolakopmaat.nl:

 “Ik wist dat ik een goed idee had, maar dat mijn webshop zo’n enorm succes zou worden had ik nooit gedacht.”

Heb je ook zo’n goed idee?

Loop je rond met een idee, maar heb je hier nog geen website of webshop voor? Neem dan contact met ons op. We bespreken graag samen wat we voor je kunnen betekenen. Wellicht ben jij onze nieuwe Bart!